ponedeljak, 21 jun 2021

Top panel

Ulogujte se na sajt

Upamti me

       
Top Panel
A+ R A-

Virtuelna tura Krnjeušom

kreni u virtuelnu setnju

Kada nismo u prilici da prošetamo rodnim krajem možemo to učiniti virtuelno!

Virtuelnu šetnju sačinjava skoro 90 panoramskih fotografija. Svaka od tih panorama daje nam pun prikaz u cijelom krugu od 360 stepeni. Za izradu ove virtuelne ture "utrošeno" je preko 600 pojedinačnih fotografija, nekoliko nedjelja utrošenih u pripremi fotografija, njihovom spajanju u 360 panoramu i izradu vizuelnog interfejsa koji nam omogućava sve to da koristimo. A koristi se zaista veoma lako.

Klikom na priloženu fotografiju pokreće se učitavanje virtuelne ture i početne fotografije na njoj. Panorama se može pomjerati pritiskom lijevog tastera miša i pomjerajući miša u željenom pravcu. Skrol točkićem miša možemo u određenoj mjeri zumirati kadar. Dešavanja na mapi pokazaće nam gdje se trenutno nalazimo i u kom pravcu gledamo. Takođe, i mapu je moguće pomjerati po istom principu kao i panorame.
Sve panorame su sa Geo oznakom (Geo tagovane), klikom na određeni marker na mapi pokrećemo učitavanje panorame koja je fotografisana upravo na tom mjestu gdje se marker nalazi. Mapu je moguće gledati u tri režima prikaza klikom na dugmad u vrhu mape. Tu su običan prikaz mape, satelitski, hibridni (mještovit), i terenski prikaz.

Kretanje kroz virtuelnu turu moguće je i pritiskom na pulsirajuću strelicu ili direktno klikom na neku sličicu na vrhu u traci sa sličicama. Traku sa sličicama moguće je pomjerati lijevo - desno, klikom na strelice na krajevima trake.

Kao što ranije rekoh broj panorama je skoro 90 i u nekom doglednom vremenu bi se trebao povećati,  u planu je fotografisanje ostalih zaseoka i slično.

Uživajte ;)